Holdbeskrivelser / Mål for svømmeskolen

Boblerne:

Her er holdet for børn som svømmer med forældre, som har et større behov for vand tilvænning og leg. Alder ca. 4-5 år. Der øves meget på grundfærdighederne og teknik igennem leg. Målet er at komme til at svømme selvstændigt og at være tryg i vandet, hovedet under vand, selvredning, samt forstå en kollektiv besked.

Begynder 4-5 år: Dette begynder hold er for børn i alderen 4-5 år, og undervisningen tager udgangspunkt i læring igennem leg. Der øves meget på grundfærdighederne i hele sæsonen. Der svømmes uden forældre i vandet, men vores hjælpe trænere er klar i vandet til at hjælpe.

Begynder: Rummer alt fra børn der skal vandtilvendes, til børn der uforfærdet springer i og bare plasker derudaf. Her undervises igennem en blanding af leg og svømmeteknik. Grundfærdighederne øves igennem leg i den første del af sæsonen og nedtrappes herefter. Træningen justeres efter elevernes behov. Målet for den enkelte svømmer er at kunne svømme 2x50 m fri nogenlunde teknisk korrekt. Alle hjælpemidler må bruges i starten, men vil stille blive motiveret fra svømmerne. Der undervises i primært crawl, ryg og selvredning. Der opnås også kendskab til bryst. Ryg skal også kunne svømmes nogenlunde korrekt før de rykker på til næste niveau.

Let øvet: Der undervises igennem svømmeteknik. Grundfærdighederne øves efter behov. Kan svømme 100 m blandet i fri, bryst, og ryg. Der øves havfrue svømning som opstart op fly. De skal kunne have hovedet under vand. På dette hold kræves der ikke at de kan lave rigtige vendinger.

Øvet: Skal havde kendskab til alle svømmeformer i medley (fly, ryg, bryst og crawl) men teknikken kan halte. Grundfærdighederne øves efter behov. Målet er at de skal kunne beherske alle svømmeformer i medley med god teknik. En hel 100 m medley skal kunne udføres uden pauser.

7-8 klasse: Dette er et nyt hold vi starter op. Tanken bag dette hold er svømning for unge i 7-8 klasse, og er for dem som godt kan lide at svømme, men ikke har lyst til konkurrence. Der undervises i alle svømme discipliner, og der vil være forskellige aqua challenge, spring og mest af alt har vi det sjovt!

Øvet Plus: Skal have kendskab til alle svømmeformer. Her trænes 1 time om ugen, og er for dem som gerne vil svømme mere, men ikke klar til talent holdet. Grundfærdighederne øves efter behov. På holdet vil der være mulighed for at deltage i begynderstævner, max. 2 pr. sæson og der vil særskilt blive opkrævet et stævnegebyr mellem 25-50 kr. Målet er at eleverne ved sæsonen afslutning kan svømme 25 m sammenhængende fly og svømme 200 m fri uden pauser.

Øvelser til vending og start øves på alle hold.

Konkurrence: Dette er holdet for dem som gerne vil konkurrere, som gerne vil træne lidt mere og hvor teknik er alfa omega. Målet her er at komme med til konkurrencer. Finde den svømmestil der passer bedst til svømmeren. Og opnå større styrke og udholdenhed samt perfektionere teknikken.

Til stævner og arrangementer vil der kunne forventes egenbetaling af ca. 100 kr. pr. stævne.

Talent: Svømmer og træner med konkurrenceholdet og vil få de samme tilbud, men der er ikke noget krav om man ønsker at deltage i konkurrencer.

Voksen: Svømning for alle, med tilbud om undervisning, hvis det ønskes. NB: TILBYDES I LØBET AF EN SÆSON HVIS DER ER HOLD I SVØMMESKOLEN SOM IKKE BLIVER FYLDT.


Aqua Fitness: Er for dig, der kan lide at være i vand, men nødvendigvis ikke er interesseret i svømning. Sporten tager alle de gode egenskaber fra den normale fitness og gør det tilgængeligt for alle, ved at kombinere det med vand. Det er specielt godt for voksne, der har svært ved at dyrke motion. Holdet er nyopstartet og et ny tiltag i klubben, derfor vil niveauet være for begyndere og sammen vil vi justere det til, det som passer holdet. Vi bruger musik, løb og forskellige fitness øvelser, Det indebærer både individuelle, hold og station øvelser. Aqua fitness er motion for alle, det er sjovt, men samtidig hårdt på den gode måde.


Hold i dag

Følg med

Nyheder - Vis alle

Events - Vis alle

Instagram