Forældre Håndbog – generelle informationer

 

Holdbeskrivelse
For holdbeskrivelse - se www.solovensvommeklub.dk

Svømmetræning
Søløven Svømmeklub har base i Svendborg. Vi har svømmehold både i Svendborg Svømmeland og Gl. hal på Centrumpladsen. 

Ferie- og lukkedage 
Generelt følger vi skolernes ferier og helligdage.
Der er derfor ingen undervisning i:

  • Efterårsferien (uge 42)

  • Juleferien

  • Vinterferien

  • Påskeferien

  • Helligdage

Aflysning af træning
Det sker sjældent, at svømmeundervisning aflyses. Vi bestræber os på at tilrettelægge vores sæson og undervisning, så vi ikke er nødt til at aflyse træningen. Det kan dog i sjældne tilfælde være nødvendigt – f.eks. i tilfælde af større arrangementer i svømmehallen eller lign. Skulle træningen blive aflyst vil vi sende information ud via sms og email.

Fortrydelse
Tilmeldingen er bindende for den periode, man er tilmeldt. 

Skifte til et andet hold - i løbet af sæsonen
Hvis det viser sig, at dit barn ønsker at skifte til et andet hold i løbet af sæsonen, hjælper vi gerne, hvis der er plads på det ønskede hold. Kontakt os på mail eller på telefonen, så finder vi en løsning. Holdskifte kan også ske på vores opfordring, hvis holdets niveau er mindre hensigtsmæssig for dit barn.

Før, under og efter svømning
Ankomst til svømmehallen
Svendborg Svømmeland: Når I ankommer til Svømmeland skal I henvende jer ved skranken og sige, at I skal til svømmeundervisning i Søløven Svømmeklub, samt klokkeslæt for undervisningens start. Dit barn er velkommen til at komme tidligere og benytte bassinerne i Svømmeland (selve banen hvor dit barn skal svømme vil først være tilgængelig på tidspunktet for undervisningen).


Centrumhallen, Svendborg: Her skal du gå i omklædning og klæde om. Banerne er først ledige på det tidspunkt, hvor holdet skal begynde. 

Registrering af fremmøde – samt afbud
Instruktørerne registrerer fremmøde hver gang. 
Hvis du er forhindret i at deltage i en træning, bedes du sende en mail til klubben (solovensvommeklub@gmail.com). 

Svømning før, under og efter svømmeundervisning
Når I kommer ind i svømmehallen, må børnene først gå i vandet, når træneren beder børnene om det. Når undervisningen er slut, skal bassinet forlades med det samme. Dette er for at skabe det bedste læringsmiljø for alle vores medlemmer.

Undervisnings-banerne kan ikke bruges til svømning før og efter, da der hele tiden vil være forskellige hold, som bruger dem.

Adfærd i svømmehallen
De almindelige regler for Svendborg Svømmeland og Gl. hal på Centrumpladsen gælder også for medlemmer af Søløven Svømmeklub. Gå altid i bad og vask med sæbe før svømning, samt efter toiletbesøg. Livreddernes instrukser skal altid følges.
Der må ikke anvendes smartphones og tablets i omklædningsrummene og svømmehallen. 

Sådan underviser vi
Søløven Svømmeklub underviser gennem øvelse og leg. På de yngste hold bindes disse øvelser/leg op på grundfærdighederne som, balance, elementskift, fremdrift og vejrtrækning. Over tid kobles svømmeteknik på. For at blive god til svømmetag, skal der forud trænes basale færdigheder, så børnene lærer deres kroppe at kende i vandet. Derfor svømmer vi ikke altid frem og tilbage, men bruger banerne på forskellige måder. 

De enkelte hold har målsætninger. For at opnå disse målsætninger er trænerne bevidste om at vælge sjove lege og øvelser, som svømmerne får et bestemt udbytte ud af. Det betyder, at træneren vælger lege og øvelser, som træner den færdighed, der er på programmet. Vi er ikke alle ens og en øvelse kan laves på forskellige måder og svømmerne vil få samme udbytte. Derfor vil I opleve at ikke alle på det samme hold laver samme øvelse. 

Det er vores erfaring, at det er den mest motiverende og bedste måde at udvikle basale svømmefærdigheder på. Vores mål er, at vores svømmeundervisning skal være sjov, lærerig og kompetencegivende.  


Træner og hjælpetræner
Tryghed og glæde ved vand er en af forudsætningerne for at blive fortrolig med vandet og lære de grundlæggende færdigheder. De fleste hold har tilknyttet en træner og en hjælpetræner. Hjælpetræneren er med i vandet i løbet af undervisningen, så der er mulighed for hjælp og feedback til den enkelte svømmer.

Fra klubbens side holder vi trænere og hjælpetrænere opdaterede med kurser og uddannelse, så vi kan tilbyde en bred og nutid svømmeundervisning. 

Anbefalinger og oprykning 
I Søløven Svømmeklub har vi svømme undervisningstilbud til børn i alle aldre og svømme niveauer – samt svømmeundervisning til voksne. Efter hver sæson i Søløven Svømmeklub, vil træneren på de enkelte hold vurdere svømmernes færdigheder og give en anbefaling til, hvilket hold svømmeren skal vælge til næste sæson.

For at svømmeren kan vurderes klar til at rykke op på det næste hold, skal barnet opfylde oprykning målene, som er en række konkrete færdigheder, barnet skal kunne. 

Vores træneres anbefalinger er en vejledning, og mener man som forældre, at ens barn er klar til det næste hold, må man gerne tilmelde barnet dette hold.

Stævner
Søløven Svømmeklub arrangerer et begynderstævne (DGI). Derudover arrangeres et internt stævne (sidst på sæsonen), hvor man mulighed for at vise, hvad de har lært. Begge stævner er præget af en hyggelig og afslappet klubstemning. Der er en mindre egenbetaling ved tilmelding. Der sendes info ud pr. mail ang. dato for dette og datoer lægges på hjemmesiden (www.solovensvommeklub.dk). 

Forældre i svømmehallen
Som forældre er I velkomne i svømmehallen første og anden undervisningsgang. Herefter er forældre velkomne i svømmehallen den første træning i hver måned. Dog er alle Boble Hold (barn/forældre) undtaget. Ved at være i svømmehallen den første træning i hver måned, kan man følge sit barns svømme udvikling – og har lettere ved at snakke med barnet efter træning – f.eks. spørge ind til om ’det var sjovt i dag’. 
De undervisningsgange, hvor forældre ikke er med i svømmehallen, er der mulighed for at opholde sig i forhallen/cafeen/vinduer på 1. sal (Svendborg Badeland) og forhal/balkon (Centrumpladsen). 

Det er vores erfaring, at jeres børn sammen med vores trænere opnår det bedste læringsmiljø, når forældrene ikke (hver gang) er til stede i svømmehallen, og vi beder derfor alle om at respektere dette.

Børn med særlige behov
Hvis dit barn har nogle særlige behov (f.eks. ADHD, autisme eller andet) bedes du kontakte svømmeklubben inden sæsonstart. Både træner og hjælpetræner vil blive gjort opmærksomme på de hensyn, som skal tages, så barnet får en god oplevelse. Flere af Søløvens trænere har gennemgået kursus i håndtering af børn med særlige behov. 

Sikkerhed i svømmeklubben
Det skal være sikkert at aflevere sine børn til svømning i Søløven Svømmeklub. Vi stiller høje krav til uddannelsen af vores trænere, så de har de rigtige kompetencer og redskaber i tilfælde af en ulykke. I tilfælde af en ulykke Søløven Svømmeklub en klar procedurer og beredskabsplan. 

Sikkerheden vægtes meget højt i Søløven Svømmeklub. Der er altid en træner til stede, der har basinprøve og har gennemgået førstehjælp og brug af hjertestarter. 

Spørgsmål
Hvis du har spørgsmål vedr. undervisning, anbefalinger til hvilket hold dit barn skal svømme på, feedback til undervisningsformen eller trænerne, holdflytninger, kontingent og lign bedes henvendelsen rettes til solovensvommeklub@gmail.com

Hold i dag

Følg med

Nyheder - Vis alle

Events - Vis alle

Instagram